Earth Hour – ilmasto- ja ympäristötapahtuma Sallan kirkossa

la 25.3. klo 19.00 – 23.00
Tyttö kantaa palavaa kynttilää ulkona talvella

Sallan kirkko

Sallan seurakunta viettää Earth Houria sammuttamalla valot kirkonmäellä, viettämällä rukoushetkeä ja ilmastoystävällistä kynttiläillallista.

Earth Hour on maailmanlaajuinen ympäristöjärjestö WWF:n järjestämä maailman suurin ilmasto- ja ympäristötapahtuma, johon kaikki voivat osallistua. Tapahtuman aikana näytetään valomerkki il-maston puolesta sammuttamalla turhat valot tunnin ajaksi. Tämän symbolisen eleen avulla jokainen voi ilmaista huolensa ympäristön tilasta ja ilmastokriisistä. Lisäksi tavoitteena on innostaa ihmisiä ilmastotoimiin sekä viestiä asian tärkeydestä myös päättäjille.

Sallan kirkossa vietetään Earth Houria sammuttamalla turhat valot kirkonmäellä tunniksi klo 20.30. Ennen valomerkkiä kirkossa on kello 20 lyhyt rukoushetki ehtoollisella. Valot sammutetaan rukous-hetken päätteeksi. Seurakunta haluaa haastaa myös Sallan kunnan, yhdistykset, yritykset, yksityiset sekä naapuriseurakunnat osallistumaan mukaan tapahtumaan sammuttamalla valot.  

Perinteiseen tapaan tapahtuman teemana on ollut myös maailman suurin kynttiläillallinen. Ruoka muodostaa noin 20 prosenttia ihmisen aiheuttamista hiilidioksidipäästöistä. Tämä on saman verran kuin liikenteen vastaavat päästöt. 

Tapahtuman aikana kirkon Wanhassa salissa on tarjolla ilmastoystävällinen kynttiläillallinen. Illallisen hinta on aikuisille 10 euroa ja lapsille (alle 10-vuotiaat) 5 euroa. Illalliseen sisältyy Zuppa di arance -kasvissosekeitto, ciabatta -leipää hummus- tai pestolevitteellä, juomat sekä jälkiruoka. Illallisen tuotolla tuetaan puiden istutusprojekteja Afrikassa. Tunnelmointi kynttilävalossa jatkuu aina kello 23 asti. 

Earth Hour -tapahtuma Sallan kirkossa
Kello 19 Kynttiläillallinen Wanhassa salissa. 
Illallinen on tarjolla aina klo 21 asti tai niin pitkään kuin ruokaa riittää. 
Kello 20 rukoushetki ehtoollisella kirkossa.
Kello 20.30 valot sammuvat kirkonmäellä. 
Tunnelmointi kynttilän valossa jatkuu kirkon Wanhalla salilla aina kello 23 asti.
 

  • Aikuisille Aikuisille
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Earth Hour Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Ota yhteyttä

kirkkoherra
040 354 5619 (Kirkkoherranvirasto)
Tennontie 7
98900 Salla
seurakuntapastori
040 354 5619 (Kirkkoherranvirasto)
Tennontie 7
98900 Salla