Kansanlaulukirkko museon ulkolavalla klo 11

Kulleroita niityllä

Muu tila

Tervetuloa Juhannuspäivän kansalaulukirkkoon Sallan museon ulkolavalle. Nimensä mukaisesti Kansanlaulukirkko ammentaa musiikkinsa monille tutusta ja rakkaasta kansanlauluperinteestämme. Laulujen sanat ovat Anna-Mari Kaskisen. Tämä Jumalanpalvelus voi auttaa meitä tutustumaan omaan kansanperinteeseemme, juuriimme, toisiimme ja itseemme. Mahdollisesti jo lapsuudessa lauletut sävelmät virittävät mielemme kuunteluun, laulamiseen, liikkumiseen ja rukoilemiseen ajasta ja paikasta riippumatta.

Juhannuspäivänä muistellaan Johannes Kastajaa, joka oli tien raivaaja. Saamansa nimen (Johannes = Jumala on armollinen) mukaisesti Johannes julisti Jumalan armollista hyvyyttä, pelastusta ja syntien anteeksiantamista. Hän valmisti tietä Jeesukselle. Kirkollisen aiheen lisäksi juhannukseen sisältyy Suomessa kansallisen juhlan (Suomen lipun päivä) ja keskikesän luonnonjuhlan aineksia.

Kirkkohetken toimittaa Kimmo Kieksi, saarnaa Ilia Bodikov, kanttorina Katriina Aho.
Kolehti: Oman seurakunnan kasvatustyöhön.
Kirkkohetken jälkeen kirkkokahvit Rajakievarissa.