Uutislistaukseen

Sallan kirkossa runsaasti vierailijoita kesällä

Sallan kirkko oli pitkästä aikaan avoinna kesäkaudella kesäkuun puolesta välistä heinäkuun loppuun. Kirkon siivessä Wanhassa salissa toimiva kesäkahvila ja pieni kirkkopuoti palvelivat lisäksi seurakuntalaisia ja alueella vierailevia ihmisiä. Puolentoista kuukauden aikana kirkossa vieraili reilut 1300 ihmistä. 

 

 

Sallan kirkon sisäaula

- Vierailijoiden määrä oli kaikkinensa erittäin hyvä ja kertoo siitä, että kirkko kiinnostaa niin historiansa kuin arkkitehtuurinsa puolesta. Sallan kirkko on alueen merkittävin kulttuurinähtävyys ja samalla koko Suomen merkittävin jälleenrakennusajan kirkko. Mieluisaa huomata, että vieralijoiden joukossa on ollut myös paljon paikallisia sallalaisia, toteaa kirkkoherra Kimmo Kieksi.

Suosituimmat päivät ajoittuivat kesäkuussa juhannuksen ympärille sekä heinäkuussa Sallapäivien ajalle. Päivittäisiä vierailijoita oli keskimäärin 40–50 henkeä. Heinäkuussa kirkossa järjestettiin viikolla säännöllisesti Taize -hartauksia. 

Myös elokuun aikana vierailijoita on riittänyt ja kirkkoon on mahdollista edelleen tutustua arkipäivisin kirkkoherranviraston ollessa auki. Myös ryhmille voi sopia kirkon esittelyn kirkkoherranviraston kautta. 

Kävijöiden määrä kertoo, että tilausta kirkon aukiololle ja kesäkahvilatoiminnalle on tulevinakin vuosina. Samalla on hyvä pohtia, voisiko kirkko olla avoinna pidempään syksyyn. Sallan kirkko kiinnostaa monia turisteja ja palvelee osaltaan matkailualaa. 

- Sallan kirkko on seurakunnan toiminnallinen keskus, jonka päätarkoituksena on palvella ja koota alueen seurakuntalaisia ja kaikkia alueen ihmisiä yhteen erilaisiin hartauksiin, jumalanpalveluksiin, konsertteihin ja moniin muihin tilaisuuksiin, mutta tarjota myös paikka omaehtoiseen hiljentymiseen, toteaa Kieksi. 

18.8.2023 12.37