Uutislistaukseen

Hautajärven kirkko 60 vuotta

Lämpimästi tervetuloa Hautajärven kirkon 60-vuotisjuhlaan lauantaina 28.10. klo 12. 
 

Piirroskuva Hautajärven kirkosta

Juhla alkaa yhteisellä messulla, jonka toimittaa Kimmo Kieksi, avustaa Anja Hauer, kanttorina Katriina Aho. Messun jälkeen on Hautajärven Marttojen tarjoamat juhlakahvit.

Kutsumme kaikkia muistelemaan yhdessä kirkon eri vaiheita. Erityisesti kutsumme kaikkia niitä, joille Hautajärven kirkko on ollut kotikirkkona sekä kaste-, rippi- tai vihkikirkkona. Toivomme myös valokuvia kirkon eri tilaisuuksista vuosikymmenten aikana. Voit tuoda valokuvia mukaan juhlaan.

Hautajärven kirkko on harvinainen epäsymmetrinen kirkko. Risti on kirkon vieressä sijaitsevassa korkeassa kellotapulissa. Kirkko valmistui vuonna 1963 jatkamaan talvisodassa tuhoutuneen Kuusamon Paanajärven rajaseutukirkon perinteitä. Kirkolliskokouksen vuonna 1995 tekemällä päätöksellä rajaseututyö lakkautettiin 2000-luvun alkuun mennessä. 

Kirkon on piirtänyt arkkitehti Ilkka Martas (1909–1965). Hän on piirtänyt myös Sallan seurakunnalle kuuluvan Kursun kirkon. Martas teki opintomatkoja muun muassa Ruotsiin, Ranskaan ja Italiaan ja haki sieltä vaikutteita töihinsä. 

Kirkon sisällä olevan pronssisen alttarikrusifiksin on veistänyt kuvanveistäjä Uuno Wilhelm Aro (1899–1963). Aro oli erikoistunut lapsiaiheisiin veistoksiin, mutta suunnitteli myös useita hautamuistomerkkejä sekä julkisivureliefejä. Hautajärven kirkon alttarikrusiksi oli hänen viimeisiä töitään. 
 

Kimmo Kieksi
Kimmo Kieksi
kirkkoherra
040 354 5619 (Kirkkoherranvirasto)
Tennontie 7
98900 Salla

26.9.2023 15.31