RIPPIKOULU 2024 – ilmoittaudu mukaan

Riparilla nauretaan, mietitään ja toimitaan, riehutaan ja rauhoitutaan yhdessä. Riparilla maailmankuva saattaa avartua ja hyvät muistot ja uudet ystävät saattavat seurata lopun ikää.

Rippikouluun?

Suomalaisista 15-vuotiaista noin 80 % käy riparin ja osallistuu konfirmaatioon. Suosio kertoo siitä, että kysymyksessä on todella merkityksellinen juttu!
Rippikoulussa matkataan ihmiselämän tärkeimpien asioiden äärelle. Riparilla ei kaadeta tietoa päähän tai päntätä asioita ulkoa, vaan opitaan yhdessä: koko porukalla, pienryhmissä, toiminnallisissa tuokioissa, nuotioilloissa, pelikentällä.

Jokaisella on oikeus rippikouluun

Rippikoulussa huomioidaan jokaisen oma tapa kokea ja oppia. Rippikoulu on myös tärkeä ikäluokan kokoontuminen. Rippikoulun voi käydä, vaikka ei olisi kastettu. Nuori voidaan kastaa nuoren ja vanhempien niin halutessa rippikoulun aikana. 

Rippikoulussa on tärkeää kokea yhteyttä ja tutustua toisiin. Rippikoulun tavoitteena on harjoitella myös yhdessä elämistä, kaverina olemista ja toisten huomioimista. Päivät koostuvat erilaisista työskentelyistä, yhdessä vietetystä ajasta, iltaohjelmasta, hyvästä ruoasta, laulusta ja naurusta. Riparilla pääsee itse tekemään, kokemaan ja pohtimaan.

Rippikoulu Sallassa 2024

Kaikille yhteisiä opetusjaksoja on kolme:

Aloitusjaksot: yksi päivä marraskuussa ja päivä joulukuussa.
Kevätjakso: 3 kokoontumista, kokoontumisen kesto noin 5 tuntia.
Kesäjakso: toteutetaan 6-päiväisenä hybridimallina ks. alempana.

Opetusjaksojen lisäksi tutustutaan ryhmän kanssa tai itsenäisesti seurakunnan toimintaan kuten jumalanpalveluksiin, musiikkitilaisuuksiin, diakoniatyöhön sekä nuorisotyöhön. Keväällä ennen kesäjaksoa on kummipäivä, johon nuori osallistuu oman kummin tai itselle tärkeän aikuisen kanssa. Vanhempia kutsutaan rippikoulun aikana yhteisiin vanhempainiltoihin. 

Rippikoulun kesäjakso toteutetaan hybridimallina, jossa yhdistyvät päivärippikoulu ja leiririppikoulu. Kesäjakson kuusi päivää toteutetaan Kursun leirikeskuksessa. Ohjelma ja aikataulu pyritään suunnittelemaan siten, että kokemus rippikoulusta voisi olla kaikille mukava.

Kesäjakson osalta voit valita haluatko yöpyä leirikeskuksessa vai kotona eli suorittaa rippikoulun 1) leirimuotoisena tai 2) päivärippikouluna. Olemme huolehtineet kuljetuksista jokaiselle päivälle.

Rippikoulun kesäjakso 2.–7.6.2024 Kursun leirikeskuksessa
Konfirmaatio su 9.6.2024 klo 11 Sallan kirkossa

Rippikouluun ilmoittautuminen

Rippikouluun ilmoittaudutaan 31.10.2023 mennessä.

Ohjeet rippikouluun ilmoittautumisesta sekä ilmoittautumislomakkeen löydät täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Rippikouluesitteen, jossa on myös lisätietoa löydät täältäLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Kaikissa rippikouluun liittyvissä asioissa voit olla suoraan yhteydessä rippikoulun ohjaajiin tai Sallan kirkkoherranvirastoon.
Yhteystiedot löytyvät alempana.

Tähän tulevat rippikoulun etätehtävät

Ota yhteyttä

lapsi- ja nuorisotyönohjaaja / lähetyssihteeri
040 354 5619 (Kirkkoherranvirasto)
Tennontie 7
98900 Salla
seurakuntapastori
040 354 5619 (Kirkkoherranvirasto)
Tennontie 7
98900 Salla
kirkkoherra
040 354 5619 (Kirkkoherranvirasto)
Tennontie 7
98900 Salla