Virkatodistus ja sukuselvitys

Seurakuntamme kirkkoherranvirasto hoitaa Sallan seurakunnan jäsenrekisteriä ja antaa mm. virkatodistukset ja sukuselvitykset. Virkatodistusta tarvitaan mm. perunkirjoitukseen, perinnönjakoon ja kuolleen henkilön pankkiasioiden hoitoon.

Näin tilaat virkatodistuksen tai sukuselvityksen

Yksinkertaisen virkatodistuksen ja laajemman sukuselvityksen saa monella eri tavalla.

1. Sähköisesti: Täytä verkkolomake. – Huom. Tällä lomakkeella ei voi tilata sukututkimusta.
  2. Puhelimitse: 040 3545 619
  3. Postitse:
    Lataa virkatodistuslomake ja täytä se.
    Postita lomake osoitteeseen Sallan seurakunta, Kirkkoherranvirasto, Tennontie 7, 98900 Salla
  4. Asioi kasvokkain: Nouda asiakirja kirkkoherranvirastosta ma–pe klo 9–15.30

Koska lomakkeet sisältävät henkilötietoja, emme pyydä lähettämään niitä sähköpostilla.

Virkatodistuksen hinnasto

Virkatodistus maksaa 9 euroa

• kun tiedot saadaan kirkon yhteisestä jäsentietotietojärjestelmästä.
  • kun todistuksen tiedot kootaan kirjamuotoisista kirkonkirjoista manuaalisesti ja tiedot koskevat todistuksen päähenkilön yksittäistä tietoa.
  • kun kirjoitetaan todistus monikielisenä.
  • kun kirjoitetaan englannin kielinen vihkitodistus tai otetaan ote kastekirjasta,

Virkatodistus maksaa 30 euroa

• kun se pohjautuu kirjamuotoisten kirkonkirjojen tietoihin ja siinä on enemmän tietoa kuin henkilön perustiedot ja yksittäinen muutto-, avioliitto- tai kuolintieto.

Samasisältöiset todistukset eri tarkoituksiin: kaikista todistuksista veloitetaan alkuperäisen todistuksen hinta, kun todistukset tilataan samalla kertaa.

Todistuksen toimitusmaksu: 5,50 € (toimitustavasta rippumatta) ja mahdollinen postiennakkomaksu.
Ulkomaille lähettäminen: lisäksi posti- ja pankkipalvelumaksut.
Lasku ja todistus eri osoitteisiin: toimitusmaksun lisäksi 5,50 € (yht. 11 €).