Uutislistaukseen

Kirkonkellot soivat Sallan kirkossa tukea Ukrainalle 24.2. kello 12.

Kello 18 tukikonsertti Ukrainan hyväksi.

Piispat ovat kehottaneet seurakuntia soittamaan kirkoissa rauhankelloja symbolisen tuen ilmauksena hyökkäyssodan syttymisen vuosipäivänä 24.2.2023 kello 12. Piispat toivovat myös, että seurakunnissa rukoillaan Ukrainan ja ukrainalaisten puolesta. He myös rohkaisevat seurakuntia järjestämään rukoushetkiä ja tukitapahtumia yhdessä muiden tahojen kanssa ja rakentamaan yhteyttä ukrainalaispakolaisiin Suomessa.

Rauhankyyhky_ukraina.png

Sallan seurakunta vastaa piispojen kehotukseen ja Sallan kirkonkelloja soitetaan kyseisenä ajankohtana. Rauhankellojen soidessa perjantaina kello 12 kirkossa on rukoushetki Ukrainan ja ukrainalaisten puolesta. Rukoushetken toimittaa kirkkoherra Kimmo Kieksi.


Illalla kello 18 Sallan kirkossa järjestetään Ukrainan tukikonsertti. Konsertti on järjestyksessään toinen. Ensimmäinen tukikonsertti järjestettiin kesäkuussa 2023. Konsertissa esiintyy sallalaisia musiikinharrastajia ja moniosaajia sekä musiikkiopiston oppilaita ja opettajia. 


- Musiikillinen kattaus on monipuolinen ja konsertissa kuullaan niin klassista musiikkia, iskelmiä kuin hengellisiä lauluja, kertoo kanttori Katriina Aho. Sallalainen tenori Matti Eteläaho laulaa suomalaisia hengellisiä lauluja. Puhallinyhtye Salla Windsin soittamana kuullaan Eric Claptonin kappale Tears in Heaven ja Ukrainan kansallislaulu. Lisäksi lauluyhtye Musalla esittää muun muassa John Lennonin kappaleen Imagine.


Konsertti järjestetään yhteistyössä Sallan seurakunnan ja kunnan kanssa. Konserttiin on vapaa pääsy. Konsertissa kerätään kolehti, johon osallistumalla voi auttaa hädänalaisia ja sodassa kärsineitä ukrainalaisia ja erityisesti lapsia ja nuoria Kirkon Ulkomaanavun kautta. 
 

Katriina Aho
kanttori
040 354 5619 (Kirkkoherranvirasto)
Tennontie 7
98900 Salla
Kimmo Kieksi
Kimmo Kieksi
kirkkoherra
040 354 5619 (Kirkkoherranvirasto)
Tennontie 7
98900 Salla

15.2.2023 16.28