"Kristus nousi kuolleista! Totisesti nousi!"

Pääsiäisen ajan tapahtumia Sallan seurakunnassa

(klikkaamalla linkkiä pääset suoraan tapahtumasivulle ja löydät tarkempia tietoja)

Pääsiäinen on kirkkovuoden keskus ja kohokohta, juhlien juhla. Pääsiäisenä juhlitaan Kristuksen ylösnousemista kuolleista. Pääsiäisen suomenkielinen nimitys merkitsee alkuaan paastosta pääsemistä. Pääsiäinen on kristillisistä juhlista vanhin ja merkittävin. Varhaisimmat tiedot pääsiäisen vietosta ovat 100-luvulta.

Kristuksen ylösnousemus on kristillisen uskon ydinkohtia. Ilman ylösnousemususkoa ei ole kristillistä kirkkoakaan. Kristityille Jeesuksen ylösnousemus haudasta merkitsee sitä, että Kristus on avannut uuden tien kuolemasta elämään, synnistä sovitukseen ja kadotuksesta pelastukseen.

Pääsiäistä edeltää palmusunnuntaista alkava hiljainen viikko. Sen alkupäivinä mietiskellään Jeesuksen kärsimystietä. Kiirastorstain sisältönä on ehtoollisen asettaminen. Kiirastorstai-illasta alkaa ristin ja ylösnousemuksen pääsiäisen vietto, joka ulottuu pääsiäispäivän iltaan. Pitkäperjantaina muistetaan Jeesuksen ristinkuolemaa syntien sovitukseksi.Liturginen väri on silloin musta.

Risti ja ylösnousemus, kärsimys ja ilo muodostavat pääsiäisen sanoman kaksoisytimen: ylösnousemuksen kirkkaus nousee haudan ja pahuuden pimeydestä. Pitkäperjantaita seuraavana hiljaisena lauantaina muistetaan Jeesuksen haudassa oloa. Pääsiäinen julistaa Kolmiyhteisen Jumalan rakkauden voittoa pimeyden valloista. Liturginen väri vaihtuu mustasta valkoiseen, ilon, puhtauden ja riemun väriin. Paastonajan jumalanpalveluksissa vaiennut ylistys (kunnia, halleluja) soi jälleen.

Pääsiäinen aloittaa pääsiäisviikon. Toisena pääsiäispäivänä iloitaan ylösnousseen Kristuksen ilmestymisestä Emmauksen tien opetuslapsille. Pääsiäisestä alkaa 50-päiväinen pääsiäisaika, joka päättyy helluntaihin.

Palmusunnuntai 2.4.

Sanajumalanpalvelus Sallan kirkossa klo 11Linkki avautuu uudessa välilehdessä.

YV-rieha seurakuntatalolla ja seurakuntatalon piha alueella klo 12–15Linkki avautuu uudessa välilehdessä. Ohjelmaa kaiken ikäisille. Tapahtuman tuotto Yhteisvastuukeräykseen nuorten auttamiseksi Suomessa ja maailmalla. 

Kuuntele ja katsele 

Hiljainen viikkoLinkki avautuu uudessa välilehdessä – Hiljaisen viikon tiistaiLinkki avautuu uudessa välilehdessä – Hiljaisen viikon keskiviikko Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kiirastorstai 6.4.

Koululaisten pääsiäiskirkko Sallan kirkossa klo 11.45.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Iltamessu Sallan kirkossa klo 18Linkki avautuu uudessa välilehdessä.

Pitkäperjantai 7.4.

Sanajumalanpalvelus Sallan kirkossa klo 11Linkki avautuu uudessa välilehdessä.

Pääsiäispäivä 9.4.

Messu Sallan kirkossa klo 11Linkki avautuu uudessa välilehdessä.

Pääsiäistapahtuma seurakuntatalolla heti messun jälkeen noin klo 12 alkaenLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Ohjelmassa kirkkokahvit, pääsiäismunien etsintää ja pientä askartelua lapsille sekä pääsiäisen tietovisa ja bingo aikuisille. 

Pääsiäishartaus Haltin kodalla, Naruskalla klo 16.

Pääsiäissunnuntain konsertti Sallan kirkossa klo 18.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

2. pääsiäispäivä 10.4.

Messu Sallan kirkossa klo 11.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Messun jälkeen kirkkokahvit Wanhalla salilla. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

 

Lasten kirkon sivuilta löytyy mukavaa pääsiäisen ajan materiaalia, tekemistä ja katsottavaa koululaisille ja perheen pienemmille.

 

Klikkaa vieressä olevaa kuvaa ja siirryt sivustolle.